Autor Wiadomość
olga
PostWysłany: Sob 21:49, 10 Cze 2017    Temat postu: Zasady postępowania z jedzeniem

Jako osoba która na co dzień zajmuje się przygotowywaniem posiłków chciałabym Was uczulić na zagrożenia związane z żywnością i na to na co trzeba zwrócić uwagę. Przede wszystkim trzeba przestrzegać podstawowych zasad higieny, niby rzecz oczywista, ale dla osób które zajmują się tym zawodowo to absolutny priorytet. Podaję za UnileverFoodSolutions.pl co się zalicza do tych zasad: dezynfekcja rąk, używanie jednorazowych rękawiczek, odpowiednia higiena paznokci oraz osobista, starannie uczesane włosy (spięte), noszenie fartucha, jeśli mamy jakieś skaleczenia to nie możemy pracować z pokarmami, używamy plastrów ochronnych, jeśli jesteśmy chorzy to unikamy kontaktu z żywnością. Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: "https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/Gastrostrefa/Bezpieczenstwo_zywnosci_zagrozenia_i_winowajcy.html" Tam znajdźcie więcej informacji na temat : "Zagrożenia fizyczne żywności"

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group